Duńska Czerwona Kapusta
Duńska czerwona kapusta może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 117 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. Jeśli masz cukier, ocet destylowany, kapustę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette, Duńska Czerwona Kapusta, oraz Duńska Kapusta Rumiana Z Kminkiem.
Instrukcje
Usuń zewnętrzny zestaw liści kapusty i wyrzuć.
Ćwiartki kapusty pokroić; usunąć i wyrzucić białą łodygę. Pozostałą kapustę drobno posiekać.
Masło rozpuścić w garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać kapustę w roztopionym maśle, aż lekko zmięknie, 2 do 3 protokół.
Kapustę zalać octem i wymieszać.
Do garnka dodaj sok żurawinowy i cukier. Kapustę doprawić solą.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, umieść pokrywę na garnku i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie całkowicie miękka, 60 do 75 minut.
Dodaj więcej cukru pod koniec, jeśli jest tarta.