Duszony Kurczak Po Marokańsku
Duszony kurczak po marokańsku to bez nabiału danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 5G tłuszczu i w sumie 387 kalorii. Za $1.75 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 13 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 7 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką pomidory w puszkach, mielony kminek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 79%. Spróbuj Marokański Duszony Kurczak, Duszony Kurczak Po Grecku, oraz Marokańskie duszone Cowpeas z jarmużem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wymieszaj bulion, czosnek, miód, kminek, cynamon, pomidory, zieloną paprykę, cebulę i rodzynki w 6-litrowej powolnej kuchence.
Dodaj kurczaka i obróć do płaszcza.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 7 do 8 godzin* lub do momentu ugotowania kurczaka.
Podziel gulasz na 4 miski do serwowania. W razie potrzeby posyp każdą około 1/2 szklanki orzo.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze typy gulaszu. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jupiter Napa Valley Cabernet Sauvignon z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Jupiter Napa Valley Cabernet Sauvignon
Owocowe nuty figi, śliwki i maliny o złożoności i zrównoważeniu w ciele.