Duszone żeberka
Duszone żeberka mogą być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 486 kalorii , 48 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 3,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Mieszanka liści laurowych, grubo zmielonego pieprzu, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest całkiem niezła. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Niesamowite duszone krótkie żeberka wołowe , Duszone w kawie krótkie żeberka i Duszone w czerwonym winie krótkie żeberka w holenderskim piekarniku .
Instrukcje
Smaż żeberka w rondlu na maśle i oleju przez około 3 minuty z każdej strony; odcedź.
Zdjąć i trzymać w cieple. Na tej samej patelni smażyć cebulę przez 2 minuty, mieszając.
Dodaj wodę, sól, cukier i pieprz, mieszając, aż przypieczone kawałki oddzielą się od patelni.
Na podwójnej warstwie gazy połóż liście laurowe i ziele angielskie, złóż rogi gazy i zawiąż sznurkiem kuchennym, tworząc woreczek.
Umieść w rondlu. Włóż żeberka z powrotem do rondla. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 do 1,3/4 godziny lub do miękkości mięsa.
Wyjmij żeberka i trzymaj w cieple. Wyrzuć woreczek z przyprawami. Zbierz tłuszcz z patelni.
Wymieszaj mąkę z zimną wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wmieszaj do sosu. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.