Duszone orzeszki piniowe z dyni
Duszone orzeszki piniowe z dyni to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1618 kalorii. Na $11.96 za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, wina, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona dynia maślana z szałwią i orzeszkami piniowymi, Pieczone dyni z orzeszkami piniowymi i parmezanem, oraz Spaghetti z dyni, orzeszkami pinii i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i pokroić dyni o grubości 1/2 cala; rozprowadzić na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec do miękkości, ale nie rumiane, 45 protokół. Tymczasem, rozłożyć orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty na złoty, 4 protokół.
Przenieść squash do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Odstawić 1 szklankę puree i zarezerwować resztę do innego użycia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w szybkowarze.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 4 protokół.
Dodać orzeszki piniowe i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodaj wino i gotować, aż zmniejszy się do 2 łyżki stołowe, 5 protokół.
Dodaj bulion. Przykryć i gotować w temperaturze 15 PSI (patrz uwaga) przez 7 minut.
Umieść szybkowar w zlewie i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aby szybko ją obniżyć; zdejmij pokrywę, gdy będzie można ją uwolnić bez użycia siły.
Powrót szybkowar do średniego ciepła, odkryte, i doprowadzić zawartość do wrzenia. Pozostawić płyn do zmniejszenia, aż orzeszki piniowe zostaną zawieszone w gęstym sosie, około 4 minut. Wymieszać w reserved puree z dyni i szafranu i gotować, aż do ogrzania. Wymieszaj łyżkę wody, jeśli puree jest zbyt gęste. Doprawić solą i pieprzem. Mieszankę wymieszać w miseczkach, udekorować skórką pomarańczową i wiórkami serowymi i podawać.