Duszone orzeszki piniowe z dyni

Duszone orzeszki piniowe z dyni
Duszone orzeszki piniowe z dyni to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1618 kalorii. Na $11.96 za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, wina, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona dynia maślana z szałwią i orzeszkami piniowymi, Pieczone dyni z orzeszkami piniowymi i parmezanem, oraz Spaghetti z dyni, orzeszkami pinii i szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Obrać i pokroić dyni o grubości 1/2 cala; rozprowadzić na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec do miękkości, ale nie rumiane, 45 protokół. Tymczasem, rozłożyć orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty na złoty, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Przenieść squash do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Odstawić 1 szklankę puree i zarezerwować resztę do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w szybkowarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
5
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
6
Dodać orzeszki piniowe i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
7
Dodaj wino i gotować, aż zmniejszy się do 2 łyżki stołowe, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj bulion. Przykryć i gotować w temperaturze 15 PSI (patrz uwaga) przez 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
9
Umieść szybkowar w zlewie i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aby szybko ją obniżyć; zdejmij pokrywę, gdy będzie można ją uwolnić bez użycia siły.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
10
Powrót szybkowar do średniego ciepła, odkryte, i doprowadzić zawartość do wrzenia. Pozostawić płyn do zmniejszenia, aż orzeszki piniowe zostaną zawieszone w gęstym sosie, około 4 minut. Wymieszać w reserved puree z dyni i szafranu i gotować, aż do ogrzania. Wymieszaj łyżkę wody, jeśli puree jest zbyt gęste. Doprawić solą i pieprzem. Mieszankę wymieszać w miseczkach, udekorować skórką pomarańczową i wiórkami serowymi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
SzafranSzafran
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn