Duszone nogi indyka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, wodę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 170 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszone Nogi Indyka, Czerwone Wino Duszone Nogi Indyka, oraz Chrupiące Duszone Nogi Kaczki.
Instrukcje
1
Brązowe nogi i uda indyka:
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
2
Udka i nogi indyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Udo Z Indyka
3
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z wysokimi bokami na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać nogi indyka i uda na patelnię i zapiekać, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 5-8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj posiekaną cebulę i seler, aby utworzyć gniazdo pod kawałkami indyka. Sauté dodatkowe 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dusić do miękkości:
7
Dodaj 2 szklanki duszonego płynu - wodę, bulion, wino lub kombinację. Przynieś na wolnym ogniu. Obniż temperaturę i przykryj. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez półtorej godziny lub aż indyk będzie tak dobrze ugotowany i miękki, że mięso łatwo odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Wyjmij mięso z indyka z patelni i usuń kości, zwracając szczególną uwagę na usunięcie wielu małych wąskich kości nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Usunąć skórę.
1
Dodać warzywa na patelnię z indyka duszenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Obniżyć ogień i przykryć patelnię. Gotować pod przykryciem, aż do zakończenia, o 20 protokół. Po zakończeniu wyjmij warzywa z patelni, aby zmniejszyć pozostałą ciecz, aby uzyskać sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
SOS: zwiększyć ogień do wysokiej i doprowadzić pozostałą ciecz w garnku do wrzenia. Zmniejsz płyn pozostający na patelni o połowę, aby zintensyfikować niektóre soki mięsne dla dodania smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Weź łyżeczkę skrobi kukurydzianej i rozpuść w 1/2 szklanki wody.