Duszone golonki jagnięce z imbirem i pięcioramienną przyprawą
Duszone golonki jagnięce z imbirem i pięcioramienną przyprawą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 42g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sherry, sos czosnkowy fasoli, długi kawałek imbiru, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Golonki jagnięce w pięciu przyprawach, Tamaryndowcu i imbirze, Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem, oraz Duszone Golonki Jagnięce dla podobnych receptur.
Zalać wrzącą wodą; pozostawić moczyć, aż grzyby zmiękną, co najmniej 45 minut i do 4 godzin. Mieszaninę szczepu, zastrzegając 1 1/2 szklanki moczenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
3
Pokroić łodygi z grzybów i wyrzucić; cienko pokroić czapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
4
Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj imbir i czosnek i drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Dodaj kolendrę, sos z czarnej fasoli, 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych i pięć przypraw w proszku. Proces, aż wklej formy, od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski pracy. Używając ostrego noża, wytnij 5 małych płytkich szczelin w każdy trzonek jagnięcy, rozstaw od siebie; przetrzyj hojnie 1 łyżkę pasty z czarnej fasoli-kolendry w szczeliny i na całej powierzchni każdego trzonka. (Grzyby i jagnięce golonki można przygotować 6 godzin wcześniej. Pieczarki przykryć, moczyć płyn i trzonki osobno i schłodzić.)
Wytnij sześć 18-calowych kwadratów z folii aluminiowej; umieść na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Umieść zieloną cebulę i pokrojone czapki grzybowe na środku każdego kwadratu folii, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Ciepło pozostałe 4 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, dodać trzciny jagnięce i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Umieścić 1 jagnięcinę na szczycie zielonej cebuli i grzybów na każdym kwadracie folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Grzyby
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Wlać reserved Mushroom moczenie cieczy i Sherry do tej samej patelni. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, o 10 protokół. Łyżka 2 łyżki zmniejszonej cieczy na każdym trzonku jagnięcego, wyciągając folię wokół trzonów, aby zapobiec wyciekaniu płynu. Włóż trzonki całkowicie w folię, skręcając folię w celu uszczelnienia; umieść na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia
Folia Aluminiowa
12
Upiec jagnięce golonki, aż będą bardzo miękkie, a mięso prawie odpadnie z kości, około 2 godzin. Otwórz opakowania foliowe; umieść każdą miskę gotowanego na parze ryżu, umożliwiając obiadom usunięcie folii.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods supermarketów.** Mieszanka mielonego anyżu, cynamonu, anyżu gwiazdkowego, goździków i imbiru; dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż Mielony
Anyż Gwiaździsty
Cynamon
Goździki
Imbir
14
** Mieszanka mielonego anyżu, cynamonu, anyżu gwiazdkowego, goździków i imbiru; dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.