Duszone golonki jagnięce z imbirem i pięcioramienną przyprawą

Duszone golonki jagnięce z imbirem i pięcioramienną przyprawą
Duszone golonki jagnięce z imbirem i pięcioramienną przyprawą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 42g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sherry, sos czosnkowy fasoli, długi kawałek imbiru, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Golonki jagnięce w pięciu przyprawach, Tamaryndowcu i imbirze, Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem, oraz Duszone Golonki Jagnięce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzyby umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zalać wrzącą wodą; pozostawić moczyć, aż grzyby zmiękną, co najmniej 45 minut i do 4 godzin. Mieszaninę szczepu, zastrzegając 1 1/2 szklanki moczenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Pokroić łodygi z grzybów i wyrzucić; cienko pokroić czapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj imbir i czosnek i drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Dodaj kolendrę, sos z czarnej fasoli, 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych i pięć przypraw w proszku. Proces, aż wklej formy, od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski pracy. Używając ostrego noża, wytnij 5 małych płytkich szczelin w każdy trzonek jagnięcy, rozstaw od siebie; przetrzyj hojnie 1 łyżkę pasty z czarnej fasoli-kolendry w szczeliny i na całej powierzchni każdego trzonka. (Grzyby i jagnięce golonki można przygotować 6 godzin wcześniej. Pieczarki przykryć, moczyć płyn i trzonki osobno i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Czarnej FasoliSos Z Czarnej Fasoli
JagnięcinaJagnięcina
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
GrzybyGrzyby
KolendraKolendra
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wytnij sześć 18-calowych kwadratów z folii aluminiowej; umieść na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Umieść zieloną cebulę i pokrojone czapki grzybowe na środku każdego kwadratu folii, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Ciepło pozostałe 4 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, dodać trzciny jagnięce i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieścić 1 jagnięcinę na szczycie zielonej cebuli i grzybów na każdym kwadracie folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GrzybyGrzyby
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Wlać reserved Mushroom moczenie cieczy i Sherry do tej samej patelni. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, o 10 protokół. Łyżka 2 łyżki zmniejszonej cieczy na każdym trzonku jagnięcego, wyciągając folię wokół trzonów, aby zapobiec wyciekaniu płynu. Włóż trzonki całkowicie w folię, skręcając folię w celu uszczelnienia; umieść na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Upiec jagnięce golonki, aż będą bardzo miękkie, a mięso prawie odpadnie z kości, około 2 godzin. Otwórz opakowania foliowe; umieść każdą miskę gotowanego na parze ryżu, umożliwiając obiadom usunięcie folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods supermarketów.** Mieszanka mielonego anyżu, cynamonu, anyżu gwiazdkowego, goździków i imbiru; dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż MielonyAnyż Mielony
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
ImbirImbir
14
** Mieszanka mielonego anyżu, cynamonu, anyżu gwiazdkowego, goździków i imbiru; dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż MielonyAnyż Mielony
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
ImbirImbir
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn