Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata

Duszone golonki jagnięce z Pietruszkowo-miętową Gremolatą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 32G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz czosnek, marchew, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową, Duszone golonki jagnięce z Gremolatanem i pieczoną polentą, oraz Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować jagnięcinę, połącz pierwsze 4 składniki; odstaw 1 łyżeczkę mieszanki ziół. Rub jagnięcinę równomiernie z pozostałą mieszaniną ziół.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć jagnięcinę z patelni; ogrzać.
Dodaj cebulę, marchew, i czosnek na patelnię; gotować 5 minut lub aż lekko rumiane i przetargu, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj wino i zarezerwowane 1 mieszanka ziół łyżeczka; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż mieszanina zmniejszy się do 2 filiżanek (około 6 minut).
Dodać buliony; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 3/4 szklanki (około 5 minut). Powrót jagnięciny do patelni; przykryć, zmniejszyć ogień, i dusić 2 1/2 godziny lub aż jagnięcina jest tender, obracając trzciny od czasu do czasu.
Aby przygotować gremolatę, połącz natkę pietruszki i pozostałe składniki.
Jagnięcinę i warzywa wyjąć z patelni łyżką szczelinową; utrzymywać ciepło.
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki lub miski o pojemności 8 filiżanek.
Wlać mieszaninę bulionu do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę i ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić krople do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Doprowadzić mieszaninę bulionu do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek i zagęścić (o 12 protokół). Łyżka sosu na jagnięcinę i warzywa; top z gremolata.