Duszone golonki cielęce z zielonymi oliwkami i kaparami

Duszone golonki cielęce z zielonymi oliwkami i kaparami
Zrobić Duszone Golonki Cielęce

Instrukcje

1
Pit 1/4 szklanki oliwek i drobno posiekać. Lekko zmiażdżyć pozostałe 1/2 szklanki oliwek z boku dużego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Golonki cielęce suszyć między ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać górę i dół (nie z boku) każdego trzonu w mące, strącając nadmiar. W 12-calowym ciężkim ogniu patelni 1 łyżka oleju i masła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi i brązowe szczyty i dna trzonków w partiach, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Przełóż trzonki jako rumiane na ognioodporną patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wytrzeć patelnię i dodać pozostałą łyżkę oleju.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie i gotować cebulę, mieszając, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać czosnek i anchois i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
7
Dodaj posiekane oliwki, skórkę, kapary, rozmaryn i wino i gotuj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
Dodać bulion i pokruszone oliwki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlać mieszaninę bulionu na trzonki i przykryć szczelnie folią. Dusić golonki w piekarniku 2 godziny, lub do miękkości mięsa. Trzonki można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, przed schłodzeniem, przykryć. Podgrzać trzonki przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
10
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Przełóż trzonki łyżką szczelinową do innej patelni do pieczenia lub głębokiego talerza odpornego na piekarnik i utrzymuj ciepło, przykryte, w piekarniku. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do szklanej miarki 1-ćwiartkowej i zachować ciała stałe, odrzucając skórkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Pozostawić płyn do momentu, aż tłuszcz wzrośnie do góry i odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. (Powinno być około 1 1/2 szklanki płynu. Jeśli to konieczne, w rondlu gotować płyn, aż zostanie zmniejszona.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Dodaj zarezerwowane ciała stałe do cieczy i zalej trzonkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Podawać golonki posypane gremolatą i udekorowane jagodami kapara.
15
Marka Gremolata
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody KaparaJagody Kapara
1
In a small bowl toss all ingredients together well. Makes about 1/3 cup.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn