Duszone filety z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym Chutney imbirowym

Duszone filety z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym Chutney imbirowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonych filetów z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym Chutney imbirowym. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 421 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $7.19 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka przypraw tandoori, łodyga trawy cytrynowej, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mieszankę przypraw można śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry, Grillowany Halibut z sosem pomidorowym z trawy cytrynowej, oraz Trawa Cytrynowa I Pomidor Wiśniowy Halibut En Papillote dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char bakłażan bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym i bakłażan zaczyna się zapadać, okazjonalnie obracając, o 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Umieścić bakłażan w dużej misce; cool 10 protokół. Odklej skórę; umieść mięso bakłażana w sitku ustawionym na dużej misce. Naciśnij na bakłażana, aby uwolnić soki; odstawić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Bakłażan przelać do średniej miski; dodać sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Wymieszać mieszankę przypraw Tandoori i olej roślinny w małej misce; dodać do bakłażana i zacieru widelcem do grubego puree. Przyprawiamy wędzonego bakłażana do smaku solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem: wędzony bakłażan może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Wymieszać pokrojone w kostkę pomidory, oliwę z oliwek, posiekaną świeżą kolendrę i starty świeży imbir w małej misce; doprawić chutney do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: Chutney można zrobić 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeża Kolendraświeża Kolendra
świeży Imbirświeży Imbir
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.
7
Przynieś niesłodzone mleko kokosowe, sok z małży, i trawa cytrynowa na wolnym ogniu w dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Mleko KokosoweNiesłodzone Mleko Kokosowe
Sok Z MałżySok Z Małży
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Posypać halibuta solą i pieprzem; dodać do patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż halibut będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Łyżka dollop wędzonego bakłażana do środka każdego z 4 płytkich misek. Używając szczelinowej szpatułki, przenieś filety z halibuta do misek; umieść na bakłażanie. Łyżka łyżki pomidorowo-imbirowego chutney obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
BakłażanBakłażan
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
ImbirImbir
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Dekoruj rzodkiewkami, kiełkami i mikrogranulkami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
RzodkiewkaRzodkiewka
1
Niesłodzone mleko kokosowe można znaleźć w wielu supermarketach oraz na rynkach indyjskich, Południowo-azjatyckich i łacińskich. Kiełki trawy cytrynowej i rzodkiewki daikon można znaleźć w sekcji produktów niektórych supermarketów i na rynkach azjatyckich. Microgreens są sprzedawane w niektórych supermarketach, na rynkach rolników i sklepach z żywnością specjalistyczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Mleko KokosoweNiesłodzone Mleko Kokosowe
KiełkiKiełki
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn