Duszona wołowina po marokańsku z marchewką i kuskusem

Duszona wołowina po marokańsku z marchewką i kuskusem
Duszona wołowina w stylu marokańskim z marchewką i kuskusem wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 41g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka kuskusu, pietruszki z płaskim liściem, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Marokański Duszony Kurczak Z Marchewką I Złotymi Rodzynkami, Kuskus Warzywny Po Marokańsku, oraz Tagine wołowy z kuskusem (marokański).

Instrukcje

1
Aby przygotować wołowinę, podgrzej 2 łyżeczki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wołowinę posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
SólSól
3
Dodać wołowinę do patelni, i gotować 4 protokół lub aż wołowina jest rumiane ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć wołowinę do miski; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj 3 szklanki cebuli na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać 4 posiekane ząbki czosnku i kolejne 4 składniki; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
7
Dodaj bulion 2 puszki; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
8
Dodaj morele; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Przykryć i gotować na średnim ogniu 30 protokół. Używając blendera zanurzeniowego na patelni, przecier z cebuli. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
PatelniaPatelnia
9
Powrót wołowiny do mieszanki cebuli; gotować na średnim ogniu 1 godzinę lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WołowinaWołowina
10
Dodaj marchewkę do patelni; przykryć i gotować 15 minut lub aż marchew będzie miękka, dodając 2 łyżki wody, w razie potrzeby, do cienkiego sosu. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Podczas gdy wołowina gotuje, podgrzać 2 łyżeczki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki kurkumy. Wymieszać 1/3 szklanki bulionu i 1/3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
KuskusKuskus
KurkumaKurkuma
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
13
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 5 minut; puch widelcem. Wymieszać z zieloną cebulą. Łyżka kuskusu na 4 talerze. Wierzch równomiernie z gulaszem wołowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Gulasz WołowyGulasz Wołowy
KuskusKuskus
1
Łyżkę kuskusu i mieszanki gulaszu podawać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Usuń kilka kawałków wołowiny i marchewki, pokrój je na małe kawałki i podawaj jako pokarmy dla paluszków.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WołowinaWołowina
2
Wołowinę i marchew podawać z miską kuskusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MarchewMarchew
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.chude mięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkęchude mięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkę0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona po przekątnej obrana marchewka (ok. 4 marchewki)pokrojona po przekątnej obrana marchewka (ok. 4 marchewki)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany kuskusniegotowany kuskus591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane suszone morelepakowane suszone morele591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula2Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony0Batoniki toffi Heathmielona kurkumamielona kurkuma2Batoniki toffi Heathmielona kurkumamielona kurkuma791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy mniej sodowybulion wołowy mniej sodowy7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bulion wołowy mniej sodowybulion wołowy mniej sodowy2Batoniki toffi Heath1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona cebulacienko pokrojona cebula2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn