Duszona wołowina po marokańsku z marchewką i kuskusem
Duszona wołowina w stylu marokańskim z marchewką i kuskusem wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 41g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka kuskusu, pietruszki z płaskim liściem, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Marokański Duszony Kurczak Z Marchewką I Złotymi Rodzynkami, Kuskus Warzywny Po Marokańsku, oraz Tagine wołowy z kuskusem (marokański).
Instrukcje
1
Aby przygotować wołowinę, podgrzej 2 łyżeczki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wołowinę posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sól
3
Dodać wołowinę do patelni, i gotować 4 protokół lub aż wołowina jest rumiane ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przełożyć wołowinę do miski; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodaj 3 szklanki cebuli na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać 4 posiekane ząbki czosnku i kolejne 4 składniki; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
7
Dodaj bulion 2 puszki; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
8
Dodaj morele; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Przykryć i gotować na średnim ogniu 30 protokół. Używając blendera zanurzeniowego na patelni, przecier z cebuli. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Pieprz
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Patelnia
9
Powrót wołowiny do mieszanki cebuli; gotować na średnim ogniu 1 godzinę lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Wołowina
10
Dodaj marchewkę do patelni; przykryć i gotować 15 minut lub aż marchew będzie miękka, dodając 2 łyżki wody, w razie potrzeby, do cienkiego sosu. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Marchew
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Podczas gdy wołowina gotuje, podgrzać 2 łyżeczki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki kurkumy. Wymieszać 1/3 szklanki bulionu i 1/3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Kuskus
Kurkuma
Bulion
Woda
Sól
13
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 5 minut; puch widelcem. Wymieszać z zieloną cebulą. Łyżka kuskusu na 4 talerze. Wierzch równomiernie z gulaszem wołowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Gulasz Wołowy
Kuskus
1
Łyżkę kuskusu i mieszanki gulaszu podawać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Usuń kilka kawałków wołowiny i marchewki, pokrój je na małe kawałki i podawaj jako pokarmy dla paluszków.