Duszona soczewica z cebulą i szpinakiem
Duszona soczewica z cebulą i szpinakiem wymaga z grubsza 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 376 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cebuli, wstępnie umyty szpinak, soczewica i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Soczewica Duszona Na Grzance Ze Szpinakiem I Czerwoną Perłową Cebulą, Duszona soczewica z cebulą Cipollini, oraz Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w holenderskim piekarniku i smażyć marchewkę i szalotkę przez 5 minut.
Dodać wino i zeskrobać wszelkie kawałki przyklejone do dna garnka.
Dodaj soczewicę i cebulę do garnka wraz z bulionem, solą, pieprzem i tymiankiem i zagotuj. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i przykryć szczelnie. Gotować przez 35 minut, mieszając dwa razy, aż soczewica będzie miękka, a płyn prawie odparuje. Wymieszać z octem i szpinakiem i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż płyn lekko się zmniejszy i szpinak zwiędnie.
Posypać pokruszoną fetą i podawać.