Dulce De Leche i trufle z masłem orzechowym
Dulce De Leche i trufle z masłem orzechowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 30. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 19 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 119 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odebrać kakao w proszku, dulce de leche, masło orzechowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe truflowe Martini z truflami Rumowymi Dulce de Leche, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz Ciasteczka maślane z Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Wyjąć miskę z ognia i wymieszać dulce de leche i masło orzechowe. Lekko ostudzić, następnie zawijać łyżeczki mieszanki w kulki i układać na tacy. Schłodzić całkowicie, około 30 minut.
Proszek kakaowy przesiać na średnią patelnię do pieczenia lub na tacę. Roztopić czekoladę w płytkiej żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Zdjąć patelnię z ognia, pozostawiając miskę nad wodą. Zanurz trufle, po jednym na raz, w czekoladzie, podnosząc widelcem i wypuszczając nadmiar kapania, a następnie natychmiast przenieść do kakao, obracając się do płaszcza.
Odstawić, aż powłoka jest ustawiona, a następnie wstrząsnąć nadmiar kakao na sicie. (Pozostałe kakao można przesiać i wrócić do pojemnika.)
Trufle są najlepsze w dniu ich produkcji, ale mogą być zamrożone do 2 tygodni (nie przechowywać w temperaturze pokojowej). Rozmrozić w temperaturze pokojowej 1 godzinę przed podaniem.