Dukkah-kotlety jagnięce z melasą z granatu
Dukkah-kotlety jagnięce z melasą z granatu To bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 47g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 9,42 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, olej roślinny, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Mięso Jagnięce (Z Melasą Z Granatu), Mielone kebaby jagnięce i szalotki z melasą z granatu, oraz Curry z jagnięciny z granatem Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pierwsze 6 składników w robocie kuchennym. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą.
Przenieść dukkah do płytkiej miski; odstawić. DO AHEAD: Dukkah można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć szczelnie i odstawić w temperaturze pokojowej.
Melasę z granatów i miód ubić w miseczce; odstawić.
Kotlety jagnięce doprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę kotletów jagnięcych na patelnię. Gotować do pożądanej doneness, około 2 minut na stronę średnio rzadkie.
Przenieść kotlety jagnięce na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło. Powtórz z pozostałymi kotletami. Trzymając każdy kotlet za koniec kości, zanurz obie strony mięsa w dukkah, aby płaszcz i przenieść na talerz.
Mieszankę miodu skropić kotletami i podawać.
* Gęsty syrop z granatów; dostępny w niektórych supermarketach i na rynkach Bliskiego Wschodu oraz od adrianascaravan.com.