Drobiazg Z Owocami
Drobiazg z owocami może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 454 kalorie, 11g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mąka, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Drobiazg Z Owocami, Drobiazg Z Owocami, oraz Biały owocnik: lekki owocnik Nanna Jepson dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. w misce, wymieszać 1/2 szklanki cukru i masła, aż będzie gładka i kremowa.
Wymieszać w jajku i ekstrakt waniliowy, aż dobrze połączone. W drugiej misce połączyć mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sól, imbir i goździki.
Dodać połowę suchych składników do mieszanki masło-jajko; mieszać aż się połączy.
Dodać jogurt; wymieszać aż się połączy.
Dodać pozostałą połowę suchych składników; wymieszać aż się połączy. Zalać pół bochenka patelni sprayem do gotowania; dodać ciasto; dotknij dno patelni na twardą powierzchnię kilka razy, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec, aż wykałaczka wyjdzie czysty, o 35 protokół. Odwróć ciasto na stojaku z drutu i ostudzić całkowicie.
Rozłóż orzechy równomiernie na blasze do pieczenia; tosty do jasnobrązowego, 10 do 15 protokół.
Umieść orzechy w czystym ręczniku; pocierać delikatnie, aby usunąć skórki; posiekać. W małym rondlu ubić skrobię kukurydzianą do mleka, aż do całkowitego rozpuszczenia. Doprowadzić mieszaninę mleka i skrobi kukurydzianej do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu; usunąć z ognia. W misce połączyć pozostałe 3 łyżki cukru, żółtko i rum.
Dodaj jedną trzecią mieszaniny mleka i skrobi kukurydzianej do mieszaniny cukru i rumu, stale ubijając; wlać do tego samego rondla; gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż śmietana ciasto zgęstnieje, około 2 minut.
Wlać śmietanę do płytkiego naczynia; ustawić plastikową folię na powierzchni kremu i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Rozerwać ciasto na kawałki. W każdej z czterech 7-uncjowych szklanek do serwowania podziel i ułóż połowę kawałków ciasta, połowę schłodzonej śmietany rumowej i połowę suszonych owoców i orzechów; powtórz warstwy. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 24; wyjąć z lodówki 45 minut przed podaniem.