Doskonały Syrop Jagodowy
Idealny syrop jagodowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 330 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, sok z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, Pieczone tosty francuskie jagodowo-orzechowe z syropem jagodowym, oraz Pieczone tosty francuskie jagodowo-orzechowe z syropem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W garnku połączyć jagody z 1 szklanką wody. Zmiażdżyć jagody maserem ziemniaczanym i doprowadzić do duszenia. Dusić na małym ogniu przez 15 minut. Odcedzić sok do żaroodpornej miarki, mocno naciskając na ciała stałe. Odrzuć ciała stałe.
Dodać cukier, skórkę z cytryny i pozostałe 3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotuj syrop na umiarkowanym ogniu, aż zarejestruje 225 na termometrze cukierkowym, około 20 minut.
Dodać sok z jagód i sok z cytryny i gotować na dużym ogniu przez 1 minutę.
Niech syrop ostygnie, a następnie wyrzucić skórkę z cytryny.
Syrop wlać do świeżo oczyszczonych butelek. Zamknąć i przechowywać w lodówce do 6 miesięcy.