Pieczony dorsz z sosem maślanym szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, masło, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Stek zapiekany ze szczypiorkiem-masłem chrzanowym, Prosty Sos Maślany Ze Szczypiorkiem, oraz Pieczone krewetki z pieczarkami, Broccolini i spienionym sosem z masła Szczypiorkowego dla podobnych receptur.
Umieść filety na tacy lub stojaku, aby ryby mogły uwolnić swoje naturalne soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Umieść bułkę tartą w płytkim naczyniu. W oddzielnym płytkim naczyniu dodać 2 ubite jajka. Obie strony fileta doprawić solą i pieprzem. Po przyprawieniu, posmarować brzuszną stronę dorsza jajkiem. Zanurz stronę jajka w bułce tartej.
W żeliwnej patelni dodać olej z pestek winogron. Przed umieszczeniem ryby na patelni, upewnij się, że patelnia jest bardzo gorąca. Sear tylko 1 strona ryby (strona z bułką tartą). Po 1 stronie jest sealed, umieścić patelnię w piekarniku na około 3 do 4 minut, aż gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Gdy ryba jest ugotowana, odwróć ją i dodaj sok z cytryny, masło i gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Niech stopić i baste ryby z sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Polać sosem maślanym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
W rondlu dodaj wino, gałązki tymianku, szalotkę i czosnek. Ustaw na tylnym palniku, aby umożliwić zmniejszenie wina. Gdy sos jest zredukowany do syropu, przecedzić i dodać śmietanę, sok z cytryny i doprowadzić do lekkiego duszenia.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.