Dorsz Kokosowy
Dorsz kokosowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, filety z dorsza, jalapeno, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Ciasto kokosowe Throwdown z nadzieniem kokosowym i kremem z masła kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W misce lub płytkim naczyniu ubić mleko kokosowe, sok z limonki, oliwę z oliwek, szczyptę soli i kilka mielonych pieprzu. Rezerwa 1 filiżanka marynaty.
Dodaj rybę do miski z marynatą i przechowywać w lodówce przez 20 protokół.
Umieść dorsza w 9 na 11-calowym naczyniu do pieczenia, odrzucając marynatę w misce.
Umieść kawałek jalapeno na górze każdego kawałka.
Wstawić do piekarnika i piec przez 12 do 14 minut.
Wlać zarezerwowane 1 filiżanka marynaty w małym rondlu na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszona i lekko zagęszczony, o 5 protokół. Łyżka trochę na talerzu przed umieszczeniem dorsza w dół na górze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio