Domowy sos do makaronu
Domowy sos do makaronu może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na sosy. Ten przepis bezmleczny przeznaczony jest dla 5 osób i kosztuje 1,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 27 g białka i 10 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 97 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka oliwy z oliwek, makaronu, koncentratu pomidorowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91%. Ten wynik jest znakomity. Wegański sos z pieczonej czerwonej papryki | Łatwe domowe sosy do makaronu, Najlepszy domowy sos do makaronu i Domowy sos do makaronu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę i marchewkę na oleju, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodać pomidory, bulion, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 45-50 minut lub do momentu, aż marchewki będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.