Domowy Kurczak z makaronem
Domowy kurczak i makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 319 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonego tymianku, soli, płatków pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z domowym makaronem, Domowy Makaron & Rosół, oraz Domowy kurczak Amiszowy i makaron.
Instrukcje
Kurczak przykryć w 4 ćwiartkach wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić 30 minut.
Wyjąć kurczaka z garnka łyżką szczelinową. Za pomocą dwóch widelców usuń z kości jak najwięcej mięsa, lekko rozdrabniając mięso. Powrót kości do bulionu i dusić na niskim, przykrytym, przez 45 minut.
Usuń kości z bulionu z rowkiem łyżką, upewniając się, aby uzyskać wszelkie małe kości, które mogły oderwać.
Dodaj marchew i seler (i cebulę, jeśli używasz) do garnka, a następnie zioła i przyprawy. Wymieszać, aby połączyć i dusić przez dziesięć minut, aby stopić smaki.Zwiększyć ciepło i dodać mrożony makaron jajeczny i kurczaka. Gotować przez 8 do 10 minut.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do zupy, mieszać do połączenia i dusić przez kolejne 5 minut, lub aż bulion zgęstnieje trochę. Przetestuj i dostosuj przyprawy w razie potrzeby.