Domowy Chleb Jajeczny

Domowy Chleb Jajeczny
Domowy chleb jajeczny może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten chleb ma 178 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe mleko, masło, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowy Chleb Ciabatta {I Najlepszy Chleb Czosnkowy Na Ziemi}, Domowy Chleb Żytni, oraz Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2
Dodać mleko, cukier, sól, jajka, masło i 3-1 / 2 szklanki mąki; dobrze wymieszać. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Na posypanej mąką powierzchni ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, 6-8 minut.
4
Umieść w nasmarowanej misce; przekręć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, 1-1 / 2 do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Uderz w dół. Przykryć i odstawić do prawie dwukrotnie, o 30 minut. Podzielić na sześć porcji. Na parzonej powierzchni, każdy kształt W 14-in.- długa lina. Dla każdego bochenka oplot trzy liny razem na wysmarowanej blasze do pieczenia; szczypta kończy się uszczelnić. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Ubij żółtko i wodę; umyj bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
8
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia4
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawChleb
OkazjeChanukowe
Magazyn