Domowe Twarde Precle
Need a przystawka bezmleczna i wegetariańska? Domowe twarde precle mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 9 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Domowe Precle, Domowe Precle, oraz Domowe Precle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ciepłą wodę, cukier i sól koszerną w misce miksera stojącego i posyp drożdże na wierzchu. Odstawić na 5 minut lub aż mieszanina zacznie się spieniać.
Dodać mąkę i za pomocą haczyka do ciasta wymieszać na małych obrotach, aż dobrze się połączą. Zmień na średnią prędkość i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i odciągnie się od boków miski, około 4 do 5 minut.
Wyjmij ciasto z miski, Wyczyść miskę, a następnie dobrze ją posmaruj olejem roślinnym. Powrót ciasto do miski, przykryć folią i siedzieć w ciepłym miejscu na około 50 do 55 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Linia 4 pół arkusza patelnie z pergaminem i lekko szczotkować olejem roślinnym. Odstawić.
Umieść wystarczającą ilość wody w dużej patelni do pieczenia, aby dojść 1/3 drogi w górę boków patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
W międzyczasie, odwrócić ciasto na lekko naoliwionej powierzchni roboczej i podzielić na 1-uncji porcje, około 36 sztuk.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na patyk o długości od 14 do 15 cali i umieść na patelniach z blachy, oddalonych od siebie o 1/4 cala. Nieużywane ciasto przykryć lekko wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wyschnięciu.
Delikatnie umieść 6 do 8 precli na raz w wodzie na 30 sekund.
Precle wyjąć z powrotem na patelnię, posmarować roztrzepanym żółtkiem i mieszaniną wody i posypać solą preclową.
Piec do złotego koloru i twardego, około 55 do 60 minut.
Przenieść do regału chłodzącego na co najmniej 20 minut przed podaniem. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.