Domowe placki ziemniaczane
Przepis na domowe placki ziemniaczane można przygotować w około 30 minut. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 4 g białka i 6 g tłuszczu. Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, papryki, cebuli i pieprzu. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 49%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Domowy omlet z haszyszem, Spicy Hash Browns - domowej roboty i Domowe chrupiące placki z haszyszem.
Instrukcje
Ziemniaki włóż do piekarnika holenderskiego i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal twarde. Lekko ostudzić; obierz i posiekaj.
W holenderskim piekarniku podsmaż paprykę i cebulę na maśle.
Dodaj posiekane ziemniaki; posypać solą i pieprzem. Gotuj na złoty kolor.