Domowe Fig Newtons
Domowe Niutony figowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. 661 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz żółtka jaj, cynamon, soda oczyszczona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowe Fig Newtons, Domowe Fig Newtons, oraz Fig Newtons (Domowej Roboty) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: przesiać mąkę i odstawić. Używając miksera ręcznego lub stojącego, śmietanę razem masło wraz z cukrem, miodem lub syropem kukurydzianym, sodą oczyszczoną, wanilią, cynamonem i skórką pomarańczową na średniej prędkości, aż mieszanina będzie lekka i puszysta. Odcedź miskę gumową szpatułką i kontynuuj mieszanie. Gdy mikser nadal działa, dodawać żółtka po jednym na raz, dokładnie mieszając po każdym dodaniu. Mikser obrócić na niski i dodać przesianą mąkę na raz.
Mżawka w soku pomarańczowym. Kontynuuj mieszanie, aż będzie jednorodne.Wyłącz mikser. Ciasto będzie bardzo miękkie i mokre.Przygotuj duży arkusz folii z tworzywa sztucznego i użyj gumowej szpatułki, aby przenieść ciasto z miski na środek plastiku. Złóż plastik na ciasto i spłaszczyć na dysk. Owinąć pozostałym plastikiem i przechowywać w lodówce przez cztery godziny lub na noc.
Połącz figi, mus jabłkowy, miód lub syrop kukurydziany i cynamon w misce robota kuchennego. Puls do gładkości. Zeskrobać miskę gumową szpatułką i ponownie pulsować, Aby zachować kawałki; jeśli ktoś się przekradnie, zatkają końcówkę ciasta podczas orurowania.Użyj gumowej szpatułki, aby przenieść pastę figową do worka z ciastem wyposażonego w dużą, gładką końcówkę o splocie koszowym. Alternatywnie używaj wytrzymałej torby z zamkiem błyskawicznym z odciętym rogiem.Odstawić nadzienie na bok, aż będzie potrzebne.
Making the cookies: Rozgrzej piekarnik do 163° i mieć pergamin wyłożony arkusz cookie gotowy.Nawet po schłodzeniu ciasto będzie znacznie bardziej miękkie niż typowe ciasto walcowane. Mocno odkurz powierzchnię toczenia przesianą mąką, aby zapobiec przywieraniu, a także odkurz powierzchnię ciasta. Za pomocą kołka rozwałkuj ciasto do grubości 1/4". Często podnoś i przesuwaj ciasto, zmieniając je w razie potrzeby, aby upewnić się, że nie przykleja się. Jeśli jakieś Miejsca się przykleją, wsuń metalową szpatułkę między ciasto a blat, aby poluzować i odkurzyć dotknięty obszar większą ilością mąki.Użyj linijki i noża do pizzy, aby pociąć ciasto na kilka pasków o szerokości 3 1/4". Najłatwiej jest obsługiwać ciasto, jeśli te paski nie są dłuższe niż 6", więc jeśli okaże się, że paski są szczególnie długie, możesz je pokroić na łatwiejsze do opanowania długości. Jeśli ciasto jest mocno pokryte mąką, delikatnie odkurzyć czystą suchą szczotką do ciasta.Wymieszaj Pasek fig wypełniający środek każdego paska ciasta; chcesz, aby nadzienie miało szerokość 1" i grubość około 1/4", możesz wymieszać grubsze lub cieńsze nadzienie, aby dopasować je do własnych upodobań. Jeśli używasz plastikowej torebki bez końcówki, po rozłożeniu nadzienia, użyj zwilżonego palca, aby wkleić nadzienie w płaski, prostokątny kształt strip.To wykonaj paski Newtona, podnieś jeden z długich, odsłoniętych pasków ciasta do góry i nad nadzieniem. Jeśli masz problemy z podnoszeniem ciasta palcami, możesz użyć przesuniętej szpatułki. Chwyć za złożoną stronę paska ciastek i przewróć go na pozostałej klapie ciasta. Powtórz z pozostałymi paskami ciasteczek. Ciasto zostanie podwojone tam, gdzie dwa paski nakładają się na dno; to nadaje Niutonom charakterystyczny kształt. Możesz użyć rąk, aby poklepać pręty po długich bokach, aby podkreślić ten kształt, jeśli chcesz.Użyj suchej szczotki do ciasta, aby odkurzyć nadmiar mąki z ciastek.
Przenieść paski do przygotowanego arkusza cookie.
Piec przez około 12 minut lub aż ciasteczka mają nadmuchane i lekko rumiane. Będą one tylko lekko jędrne w dotyku; jeśli czują się opuchnięte lub wilgotne, kontynuuj pieczenie jeszcze kilka minut.
Cięcie i starzenie ciasteczek: gdy tylko ciasteczka zostaną usunięte z piekarnika, użyj ostrego noża, aby przyciąć każdy pasek do kilku 1" ciasteczek. Gdy ciasteczka są jeszcze ciepłe, przenieś je do plastikowego pojemnika z pokrywką lub dużą torebką z zamkiem błyskawicznym. Jeśli chcesz ułożyć ciasteczka, umieść kawałek pergaminu między warstwami. Szczelnie zamknąć pojemnik lub worek. Ten krok będzie nieco steam ciasteczka, zapewniając, że pozostaną miękkie i ciasto jak od końca do końca. Pomijanie tego kroku spowoduje, że Newtony będą miały nieco bardziej suchą teksturę, bardziej przypominającą ciastko, a mniej ciasto.Ciasteczka będą przechowywane w temperaturze pokojowej przez około dwa tygodnie.