Domowe Chrupiące Nutella
Domowe chrupiące Nutellan jest bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3623 kalorii, 33g białka, oraz 251 g tłuszczu każdy. Na 13,39 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 122 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz prażone orzechy laskowe, wodę, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiące Nadziewane Orzechowo-bananowe tosty francuskie, Domowe Nutella, oraz Domowe Nutella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać orzech laskowy kruchy: lekko posmarować patelnię z masłem i odstawić.
Połączyć wodę, cukier, nasiona wanilii i miód (lub syrop kukurydziany) w średnim garnku. Włącz ciepło do medium i delikatnie wymieszaj za pomocą odpornej na ciepło łopatki, aby rozpuścić cukier. Gdy mieszanina zacznie się gotować, przestań mieszać i pozwól jej gotować na wolnym ogniu, niezakłócony.Gotować, aż mieszanina nabiera bogatego, złotego koloru. Zarejestruje około 149° na termometrze candy, jeśli chcesz być precyzyjny.Teraz wyłączyć ogień i mieszać w tosty orzechy laskowe.
Wlać mieszaninę na przygotowaną patelnię i rozprowadzić szpatułką.
Niech ostygnie całkowicie.Podczas gdy kruche chłodzi, roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej lub nad łaźnią wodną. Wymieszać do kremowej, i odstawić do ostygnięcia, ale wylewane.
Zrób czekoladową pastę z orzechów laskowych: gdy kruche ostygnie całkowicie, posiekaj go z grubsza nożem, aby był trochę łatwiejszy w zarządzaniu dla robota kuchennego.
Przenieść kruche do miski robota kuchennego.Pulsuj mieszaninę kilka razy, aż zostanie sproszkowana, a następnie pozwól, aby robot kuchenny działał nieprzerwanie, aż kruchy przypomina Gruboziarnisty posiłek.Wyłącz procesor i zdejmij pokrywę.
Wlać całą schłodzoną czekoladę, kakao w proszku i sól. Wymień pokrywkę i kontynuuj, aż mieszanina będzie jednorodna, będzie to bardzo gęsta pasta. Następnie, gdy mikser nadal działa, powoli skropić olejem z orzechów laskowych. Po zmieszaniu wszystkich czterech uncji oleju z orzechów laskowych zdejmij pokrywkę i oceń mieszaninę. Możesz dodać więcej oleju z orzechów laskowych, łyżkę stołową na raz, aż osiągnie konsystencję, którą wolisz.Przechowywać w słoiku w temperaturze pokojowej.