Domowa granola
Domowa granola wymaga około 35 minut od początku do końca. To śniadanie ma 327 kalorii, 14 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 osobom. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonego cynamonu, mleka, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 63%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak 20+ Domowej Granoli: Łatwa Czekoladowa Granola i Więcej, Domowa Granola i Domowa Granola.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj płatki owsiane i migdały. W małym rondlu wymieszaj sok jabłkowy, syrop, olej, cynamon i sól. Gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty na średnim ogniu, aż się rozgrzeje.
Wlać mieszaninę owsianą; wymieszać do pokrycia.
Przenieś do 15-calowego. x 10 cali x 1-cal. blacha do pieczenia pokryta sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż ciasto będzie chrupiące, mieszając co 10 minut. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce. Wymieszać z kokosem i rodzynkami. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
W razie potrzeby podawać z mlekiem.