Diabły April Bloomfield na koniu
Diabły April Bloomfield na koniu może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz drobny cukier, jagody ziela angielskiego, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 52 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Diabły na koniu, Diabły na koniu, oraz Diabły na koniu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze osiem składników w garnku na tyle dużym, że gruszki zostaną zanurzone w płynie w odpowiednim dopasowaniu. pojedynczo obrać gruszki i pokroić na pół wzdłuż. Użyj małej łyżki, aby wyjąć twardy rdzeń z każdej połowy gruszki, a następnie przyciąć twardy kawałek u podstawy każdej z nich. po zakończeniu przygotowania każdego z nich dodaj go do płynu, aby nie brązowieł.
Doprowadzić płyn do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aby delikatnie się gotował (nie spiesz się, bo gruszki się rozpadną). Gotować, aż gruszki będą miękkie, ale nie bardzo miękkie lub papkowate, 15 do 20 minut, w zależności od twardości gruszek.
Wyłączyć ogień i pozostawić gruszki do ostygnięcia w płynie. będą nadal gotować, gdy ostygną. gdy ostygną, nadal będą mieli odrobinę pstryknięcia, miękkiego chrupnięcia. Będą szczęśliwie trzymać w płynie w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.
suszone śliwki: na małej patelni zagotować 1 szklankę wody. dodaj torebkę herbaty i niech strome przez 5 minut, off ciepła. wyrzuć torebkę z herbatą i pozostaw herbatę do całkowitego ostygnięcia.
Połącz herbatę, armagnac i śliwki w małej misce. śliwki powinny być całkowicie zanurzone w cieczy; jeśli nie, użyj innego pojemnika. Przykryj miskę folią i włóż do lodówki. niech śliwki moczyć tylko, aż będą pulchne i miękkie, na noc lub dłużej, jeśli to konieczne.
Gdy śliwki będą gotowe, wyjmij je z płynu. Rezerwa 2 łyżki płynu.
Połowę jednej z przyprawionych gruszek pokroić na 10 ukośnych kawałków, które zmieszczą się wewnątrz śliwek, ale nie są tak małe, że śliwka całkowicie je otula. Chcesz centymetr gruszki, aby zajrzeć na jeden koniec śliwki. Każdą śliwkę nadziewamy kawałkiem gruszki. Może będziesz musiał najpierw wsadzić mały palec w śliwkę.
Połóż plasterek boczku na desce do krojenia, umieść śliwkę na jednym końcu i zwiń tak, aby śliwka była owinięta w boczek. jeśli czujesz, że jest za dużo bekonu, odetnij trochę-chcesz zachować równowagę między bekonem a śliwką. powtórz z pozostałymi śliwkami i boczkiem. Pokryte folią, trzymają na noc.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej brojlery (jeśli nie masz brojlerów, podgrzej piekarnik do 260°).
Ułóż szew śliwki bok w dół w płytkiej patelni do pieczenia, pozostawiając trochę miejsca między nimi. dodaj 3 łyżki płynu gruszkowego do patelni, wraz z zarezerwowanym likierem śliwkowym, następnie dodaj obfitą szczyptę soli i pokrusz chili. Smażyć, następnie gotować śliwki pod brojlerem, fastrygując je płynem co kilka minut, aż boczek będzie złoty i lekko chrupiący, około 15 minut. przełożyć śliwki na talerz lub tacę i skropić odrobiną płynu. jeśli boczek jest na słodkiej stronie, posypać solą do smaku. niech ostygnie lekko przed kopać.