Deser warstwowy Dulce de Leche
Warstwowe Dulce De Leche deser może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 131 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z KraftRecipes.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Mieszanka wafli waniliowych, chłodny bita polewa, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dulce De Leche-Deser Lodowy Mochan, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz Ciasto Dulce De Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 9x5-calowa patelnia do chleba z folią, z końcami folii rozciągającymi się po bokach. Posiekać 4 wafle; odstawić. Ułóż 12 pozostałych wafli na dnie przygotowanej patelni.
Beat pudding mieszanki i mleko w dużej misce z trzepaczką 2 min. (Budyń będzie gęsty.) Wymieszać z chłodnym batem.
Na patelni rozprowadzić 1/3 masy budyniowej na waflach; dodać 12 pozostałych wafli i 2 łyżki. polewa karmelowa; powtórz warstwy. Przykryć pozostałą mieszanką budyniową.
Posypać posiekanymi wafelkami; delikatnie wcisnąć do masy budyniowej.
Zamrozić 4 godziny lub do twardości. Użyj uchwytów foliowych, aby podnieść deser z patelni; usuń folię.
Odstawić 15 min. lekko zmiękczyć przed podaniem.