Deser W Sztyfcie Miętowym
Peppermint Stick Dessert to deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę do ubijania, żelatynę, cukierki miętowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Patyczek Miętowy, Ciasteczka W Sztyfcie Miętowym, oraz Peppermint Stick Pie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu połącz pokruszone cukierki i pół na pół śmietanki. Gotuj na małym ogniu, aż cukierki się stopią, od czasu do czasu mieszając.
W małej misce posyp żelatyną wodę; odstaw na 1 minutę. Mieszaj z gorącą mieszanką mięty pieprzowej, aż się rozpuści. Wstaw do lodówki na 20 minut lub do momentu, gdy mieszanina zacznie twardnieć. Dodać bitą śmietanę.
Zmiażdż trzy wafle czekoladowe; odstawić do dekoracji. Linia A 1-1 / 2-qt. miska do serwowania z 12 waflami. Na wierzch połowę mieszanki mięty pieprzowej. Powtórz warstwy.
Posyp okruchami czekolady. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze propozycje na deser. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.