Deep-Dish Apple Tarte Tatin
Deep-Dish Apple Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 812 kalorii. Jeśli masz ciasto francuskie, jabłka o złotym smaku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Deep Dish Fresh Peach Pie - Le Creuset Round Tarte Tatin Pan, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Tarta Jabłkowa Tatin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w dużym rondlu na średnim ogniu, dodać wodę i cukier i gotować karmelizować cukier, o 10 protokół.
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Weź 4 duże ramekiny i wlej karmel do dna i ułóż 1 połówkę jabłka, przyciąć bok na dole każdego ramekina. Weź pozostałe połówki i pokrój je na 3 kliny, aby wypełnić luki w górnej części każdego ramekinu, aby stworzyć równą powierzchnię, na której ciasto będzie leżeć.
Ciasto rozwałkować za pomocą foremki do ciastek wyciąć okręgi wielkości ramekinów i umieścić na jabłkach składając je na brzegach. Zrób 3 lub 4 otwory nożem i 1 w środku, aby wypuścić parę podczas pieczenia.
Piec przez 20 minut, a następnie pozostawić na 15 minut. Ważne jest, aby to zrobić, w przeciwnym razie jabłka rozpadną się po odwróceniu. Weź talerz obiadowy i połóż go na każdym ramekinie. Obrócić i powoli usunąć ramekin.
Podawać z lodami waniliowymi kupionymi w sklepie. ;