Dal Bhaji może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 166 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, imbir, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Farali sukhi bhaji / Batata bhaji for fast, vrat, poori bhaji lub batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, oraz vangi bhaji lub vangyachi bhaji, maharashtrian Vangi bhaji.
Instrukcje
1
Włożyć dal i wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż dal zmięknie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby zapobiec jej wyschnięciu. Fasolkę szparagową, marchew, cukinię i kapustę ugotować w wodzie do miękkości. (Zrobiłem to w szybkowarze, z 1/2 szklanki wody pod wysokim ciśnieniem przez 5 minut.) Gdy będą miękkie, dodaj groszek i dobrze rozgnieść warzywa, w płynie. Wymieszać w gotowanym dal.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Jules Taylor Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.