Dżem wiśniowo-rabarbarowy milionera

Dżem wiśniowo-rabarbarowy milionera
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Dżem wiśniowo-rabarbarowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 101 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grand marnier, skórkę z cytryny, uniwersalną pektynę pomony i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Wiśniowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry.

Instrukcje

1
Cukier i pektyny ubić w średniej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Połącz rabarbar, fasolę wanilii i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 protokół. W międzyczasie puree wiśnie w robocie kuchennym lub blenderze. Powinieneś mieć 1 filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zmierz duszony rabarbar. Powinieneś wypić 3 filiżanki. Odrzuć fasolę wanilii. Do rondla wrzucić rabarbar i puree z wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać skórkę z cytryny, sok i wodę wapniową i zagotować na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
5
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Zamieszaj w Grand Marnier. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn