Dżem wiśniowo-rabarbarowy milionera
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Dżem wiśniowo-rabarbarowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 101 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grand marnier, skórkę z cytryny, uniwersalną pektynę pomony i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Wiśniowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić w średniej misce i odstawić.
Połącz rabarbar, fasolę wanilii i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 protokół. W międzyczasie puree wiśnie w robocie kuchennym lub blenderze. Powinieneś mieć 1 filiżankę.
Zmierz duszony rabarbar. Powinieneś wypić 3 filiżanki. Odrzuć fasolę wanilii. Do rondla wrzucić rabarbar i puree z wiśni.
Dodać skórkę z cytryny, sok i wodę wapniową i zagotować na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Zamieszaj w Grand Marnier. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.