Czerniejące krewetki z salsą granatowo-pomarańczową
Przepis Blackened krewetki z granatem-Salsa pomarańczowy może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w o 45 minut. Ten przepis służy 12. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 108 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego pieprzu, sekcji pomarańczowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać nasiona granatu można śledzić to danie główne z Granat Jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czarny Tuńczyk Z Salsą Z Pomarańczy, Czarni krewetki miski z salsa ranch quinoa, oraz Blackened Shrimp Tacos z grillowaną kukurydzianą salsą wiśniową.
Instrukcje
1
Aby przygotować salsę, połącz pierwsze 6 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
2
Aby przygotować krewetki, połączyć paprykę i następne 7 składników (przez ziele angielskie) w dużej plastikowej torbie zip-top.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie
Papryka
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Dodaj krewetki do worka; uszczelnić i dobrze wstrząsnąć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4
Usuń krewetki z worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
5
Ciepła 2 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj połowę mieszanki krewetek; cook 2 minut na każdej stronie lub aż do zrobienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
7
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałych 2 1/2 łyżeczki oleju i pozostałej mieszanki krewetek.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.