Budyń czekoladowy chleb może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany, ekstrakt z wanilii, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Miksturę z jajek ubić do roztopionej czekolady na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Ułóż kromki chleba tostowego, z masłem do góry, w przygotowanym naczyniu, aż naczynie będzie pełne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
9
Wlać mieszaninę czekolady na chleb i odstawić na 40 minut, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
10
Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
11
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku, wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
Pozostaw 8 godzin lub przez noc.
14
Aby zrobić sos, rozpuść niesłodzoną czekoladę w małym rondlu na małym ogniu. Wymieszać 1 łyżkę masła do rozpuszczenia. Wymieszać we wrzącej wodzie, 1/2 szklanki cukru i syropu kukurydzianego, aż będzie gładka. Zwiększyć ciepło do średniej i doprowadzić do wrzenia gotować delikatnie 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżeczce wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
16
Podawać: ciepłe dno naczynia do pieczenia, poluzować brzegi budyniu nożem, a następnie odwrócić zimny budyń na półmisek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos