Czekoladowo-Karmelowy Tort Marshmallow
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowo-karmelowego Torta Marshmallow. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 211 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wanilii, półsłodkiej czekolady piekarskiej, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Czekoladowo-Karmelowy Tort Żółwiowy, Czekoladowy Mus Karmelowy Torte, oraz Solony karmelowy tort czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Spryskaj 9-calową okrągłą patelnię sprayem do gotowania; dno patelni przykryj woskowanym papierem. Kuchenka mikrofalowa 1 szklanka posiekanej czekolady i masła w dużej misce do mikrofalówki na wysokiej 2 min. lub do roztopienia masła; mieszać, aż czekolada całkowicie stopi się i mieszaninę dobrze wymieszać.
Dodać cukier; dobrze wymieszać. Zmiksować w jajkach i wanilii.
Dodać mąkę i sól; dobrze wymieszać.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec 40 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie z okruchami. (Nie przesadzaj.) Schłodzić na patelni 5 min. Uruchom mały nóż wokół boku patelni poluzować ciasto. Odwróć ciasto na talerz.
Usunąć i wyrzucić papier woskowany. Fajne ciasto lekko.
Karmelki mikrofalowe i mleko w misce mikrofalowej na wysokości 2 min. lub do momentu, gdy karmelki zaczną się topić; mieszać, aż karmelki zostaną całkowicie stopione i mieszanina zostanie dobrze wymieszana.
Na torcie posypać Pianki i pozostałą posiekaną czekoladę; skropić sosem karmelowym.