Czekoladowe muffinki z kakaową stalówką Streusel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj czekoladowych muffinek z kakaową stalówką Streusel. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 53 fanów. Mieszanka owsa, cukru, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Banan + Czekolada Kawałek Streusel Mini Muffiny, Chocolate Chunk-Ciasto Kawowe Streusel, oraz Czekoladowe Muffinki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°. Ułóż puszkę na muffinki z papierowymi wkładkami do muffinek. W dużej misce połączyć 1 3/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i cukier i ubijać do połączenia. W osobnej misce połączyć mleko, olej roślinny i jajko i ubijać, aż dobrze połączone. Złożyć w kawałkach czekolady.
Dodaj pozostałe 3 łyżki masła, mąkę, owies, brązowy cukier i stalówki kakao do osobnej miski. Za pomocą palców delikatnie włączyć wszystkie składniki razem, aż nie ma loger żadnych grudek masła.
Ciasto podzielić między kubki muffin, a następnie top z streusel.
Piec, aż babeczki będą brązowe i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 18 minut.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić 5 minut i podawać na ciepło.