Czekoladowe Karmelowe Diamenty

Czekoladowe Karmelowe Diamenty
Czekoladowe karmelowe Diamenty mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 42 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz delikatną słodko-gorzką czekoladę, masło, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Solone Karmelowe Diamenty Pekan, Brylanty Wiśni Pokryte Czekoladą, oraz Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia i dolną linię papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Czekoladę pokroić na małe kawałki. W podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody roztopić czekoladę i masło, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zdjąć górną część podwójnego kotła lub miski z ognia i ubić cukier do mieszaniny czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ubijać jajka po 1 na raz, aż dobrze się połączą. Mąkę i proszek kakaowy przesiać na mieszaninie czekolady i ubijać, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać ciasto do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, o 20 protokół. Ciasto ostudzić całkowicie na patelni na stojaku i odwrócić na blasze wyłożonej papierem woskowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
1
Posiekaj czekoladę. W suchym ciężkim rondlu gotuj cukier na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż zacznie się topić. Dalej gotować cukier, mieszając widelcem, aż do głębokiego złotego karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę (mieszanina będzie bąbelki i pary). Gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę, mieszając, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać ganache na wierzch ciasta i wygładzić łopatką. Ciasto schłodzić, odkryte, co najmniej 30 minut i, pod przykryciem, do 3 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1
Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
W suchym małym, ciężkim rondlu gotować cukier na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem (aby cukier równomiernie stopił się), aż do bladozłoty karmel. Dalej gotować karmel, bez mieszania, delikatnie obracając patelnię, aż będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć patelnię z ognia i wlać karmel na blachę do pieczenia. Chłodny karmel całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
4
Pry karmel z blachy do pieczenia palcami i w robocie kuchennym puls karmelu, aż grubo zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Posypać zmielony karmel równomiernie na wierzchu ciasta i ostrym nożem pokroić ciasto na 1 1/4-calowe diamenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje42
Ocena Zdrowia0
Magazyn