Czekoladowe Karmelowe Diamenty
Czekoladowe karmelowe Diamenty mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 42 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz delikatną słodko-gorzką czekoladę, masło, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Solone Karmelowe Diamenty Pekan, Brylanty Wiśni Pokryte Czekoladą, oraz Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia i dolną linię papierem woskowym.
Czekoladę pokroić na małe kawałki. W podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody roztopić czekoladę i masło, mieszając, aż będzie gładka.
Zdjąć górną część podwójnego kotła lub miski z ognia i ubić cukier do mieszaniny czekolady.
Ubijać jajka po 1 na raz, aż dobrze się połączą. Mąkę i proszek kakaowy przesiać na mieszaninie czekolady i ubijać, aż tylko połączone.
Wlać ciasto do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, o 20 protokół. Ciasto ostudzić całkowicie na patelni na stojaku i odwrócić na blasze wyłożonej papierem woskowym.
Posiekaj czekoladę. W suchym ciężkim rondlu gotuj cukier na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż zacznie się topić. Dalej gotować cukier, mieszając widelcem, aż do głębokiego złotego karmelu.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę (mieszanina będzie bąbelki i pary). Gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę, mieszając, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać ganache na wierzch ciasta i wygładzić łopatką. Ciasto schłodzić, odkryte, co najmniej 30 minut i, pod przykryciem, do 3 dni.
Lekko posmarować blachę do pieczenia.
W suchym małym, ciężkim rondlu gotować cukier na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem (aby cukier równomiernie stopił się), aż do bladozłoty karmel. Dalej gotować karmel, bez mieszania, delikatnie obracając patelnię, aż będzie złoty.
Zdjąć patelnię z ognia i wlać karmel na blachę do pieczenia. Chłodny karmel całkowicie.
Pry karmel z blachy do pieczenia palcami i w robocie kuchennym puls karmelu, aż grubo zmielone.
Posypać zmielony karmel równomiernie na wierzchu ciasta i ostrym nożem pokroić ciasto na 1 1/4-calowe diamenty.