Czekoladowa Panna Cottas

Czekoladowa Panna Cottas
Przepis czekolada Panna Cottas może zaspokoić swoje pragnienie kreolski w około 45 minut. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 199 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, cukier, beztłuszczowy grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Indywidualna Czekolada "Panna Cottas", oraz Truskawkowo-Cytrynowa Panna Cottas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, posypać żelatynę ponad 1/2 szklanki mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić na 1 minutę, następnie wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby żelatyna zmiękła.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
W średnim rondlu, ubić Pozostałe 1 1/2 szklanki mleka, cukier, półsłodka czekolada, i kakao na średnim ogniu do gotowania na parze, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj mieszaninę żelatyny i ubijaj delikatnie, aż się rozpuści, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Ostudzić 15 minut.
6
W dużej misce ubić jogurt z wanilią, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wlać i wymieszać mieszaninę czekolady przez drobny sitko do jogurtu, a następnie ubić razem mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Olej 8 ramekin (2/3 wielkości filiżanki). Podzielić mieszaninę jogurtu między ramekiny. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, 4 i pół godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Uruchom małą metalową szpatułkę między panna cottas a bokami ramekinów, aby się poluzować. Ramekiny 1 na raz zanurzać w gorącej wodzie, aż brzegi deseru zmiękną, 20-30 sekund; wyciągnąć i osuszyć dno ramekiny. Odwróć małą płytkę nad każdą. Przytrzymaj talerz i ramekin razem i mocno wstrząśnij, aby zwolnić panna cotta, delikatnie rozluźniając łopatką w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzpatułkaSzpatułka
10
Rozsypać wióry czekolady na desery, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn