Czekoladowa Norka
Czekoladowa Norka to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Mieszanka dobrej jakości słodko-gorzkiej czekolady, masła, akompaniamentu: lody kawowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meksykańska Norka Czekoladowa Żółwia, Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, oraz Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. miseczki na masło lub ramekiny.
Roztopić czekoladę i masło w metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyjąć miskę z ognia i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Ubić żółtko i szczyptę soli do połączenia.
Ubij białko w misce mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż utrzyma miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając i nadal bić, aż biały po prostu trzyma sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij około jednej czwartej białego do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złóż Pozostałe białe delikatnie, ale dokładnie.
Dziel ciasto między miseczkami lub ramekinami. Przykryć każdą miskę małym kwadratem folii i mocno zacisnąć folię wokół obręczy. Umieścić miski w naczyniu do pieczenia, a następnie dodać tyle wrzącej gorącej wody, aby dotrzeć do połowy strony misek, upewniając się, że folia jest nad wodą.
Piec, aż puddingi są tylko ustawić, o 30 protokół. (Puddingi będą lepkie w dotyku.)
Przenieść miski do stojaka i chłodne budynie, odkryte, około 1 godziny.
Tuż przed podaniem, unmold puddings do serwowania miski.
Puddingi można zrobić 4 godziny wcześniej i przechowywać w miseczkach lub ramekinach w ciepłej temperaturze pokojowej. Zanurz się w gorącej wodzie od 10 do 15 sekund, aby odkręcić.