Czekolada Z Orzechami Laskowymi Tartufo

Czekolada Z Orzechami Laskowymi Tartufo
Czekolada z orzechami laskowymi Tartufo jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 373 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 93 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka, ekstrakt waniliowy, wiśnie maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 36%. Podobne przepisy to Czekolada Z Orzechami Laskowymi Tartufo, Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, oraz Tartufo.

Instrukcje

1
Połącz mleko, śmietanę i 1/3 szklanki cukru w średnim rondlu na średnim ogniu; mieszaj, aż cukier się rozpuści, około 3 do 5 minut. W osobnej misce ubij żółtka i 1/3 szklanki cukru, aż żółtka będą jasne, około 4 minut. 1/2 szklanki mieszanki mlecznej wymieszać z żółtkami, a następnie wlać całą masę jajeczną do rondla, ciągle mieszając. Gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył metalowej łyżki, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę z orzechami laskowymi, proszek espresso i wanilię, mieszając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Z Orzechami LaskowymiCzekolada Z Orzechami Laskowymi
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
4
Wlać przez sitko z siatki do miski. Przechowywać w lodówce kilka godzin, aż ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Aby tartufo: Scoop 4 porcje oz gelato i formować w kulki za pomocą rąk. Utwórz otwór i umieść 1 wiśnię, przykryj lodem i umieść na blasze do pieczenia. Dalej formować ręcznie wykonane kulki z pozostałymi lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
GelatoGelato
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Kulki lodów zwijamy w startą czekoladę i wracamy do zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
GelatoGelato
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Podawać z bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)
TrudnośćEkspert
Gotowe W18 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn