Czekolada Z Orzechami Laskowymi Tartufo
Czekolada z orzechami laskowymi Tartufo jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 373 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 93 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka, ekstrakt waniliowy, wiśnie maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 36%. Podobne przepisy to Czekolada Z Orzechami Laskowymi Tartufo, Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, oraz Tartufo.
Instrukcje
Połącz mleko, śmietanę i 1/3 szklanki cukru w średnim rondlu na średnim ogniu; mieszaj, aż cukier się rozpuści, około 3 do 5 minut. W osobnej misce ubij żółtka i 1/3 szklanki cukru, aż żółtka będą jasne, około 4 minut. 1/2 szklanki mieszanki mlecznej wymieszać z żółtkami, a następnie wlać całą masę jajeczną do rondla, ciągle mieszając. Gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył metalowej łyżki, 8 do 10 minut.
Dodaj czekoladę z orzechami laskowymi, proszek espresso i wanilię, mieszając, aż dobrze się połączą.
Wlać przez sitko z siatki do miski. Przechowywać w lodówce kilka godzin, aż ostygnie.
Wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.
Aby tartufo: Scoop 4 porcje oz gelato i formować w kulki za pomocą rąk. Utwórz otwór i umieść 1 wiśnię, przykryj lodem i umieść na blasze do pieczenia. Dalej formować ręcznie wykonane kulki z pozostałymi lodami.
Kulki lodów zwijamy w startą czekoladę i wracamy do zamrażarki.