Cytrynowo-miętowe Risotto Bulgur z krewetkami czosnkowymi

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Lemon-Mint Bulgur Risotto z krewetek czosnku spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 318 kalorii, 29g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, Skórka z cytryny, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Bulgur z kukurydzą i krewetkami, Sałatka Bulgur Z Cytryną, Groszkiem I Miętą, oraz Jedna patelnia czosnek cytryna skrzydełka kurczaka z bulgurem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Dodać bulgur; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Dodawać ciepłą osoloną wodę, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja ciepłej osolonej wody zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Dodaj szpinak, miętę, skórkę i sok; mieszaj, aż szpinak zwiędnie. Trzymaj ciepło.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodaj 1/4 łyżeczka soli, pieprz, i krewetki; smażyć przez 2 minut lub do krewetki są zrobione. Podziel risotto równomiernie między 4 małe miseczki lub talerze i ułóż krewetki równomiernie na risotto.
Dekoruj klinami cytryny, w razie potrzeby.