Cytrynowo-miętowe Risotto Bulgur z krewetkami czosnkowymi

Cytrynowo-miętowe Risotto Bulgur z krewetkami czosnkowymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Lemon-Mint Bulgur Risotto z krewetek czosnku spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 318 kalorii, 29g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, Skórka z cytryny, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Bulgur z kukurydzą i krewetkami, Sałatka Bulgur Z Cytryną, Groszkiem I Miętą, oraz Jedna patelnia czosnek cytryna skrzydełka kurczaka z bulgurem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wodę i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj zieloną cebulę; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
4
Dodać bulgur; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
5
Dodawać ciepłą osoloną wodę, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja ciepłej osolonej wody zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodaj szpinak, miętę, skórkę i sok; mieszaj, aż szpinak zwiędnie. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SokSok
MiętaMięta
WołowinaWołowina
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodaj 1/4 łyżeczka soli, pieprz, i krewetki; smażyć przez 2 minut lub do krewetki są zrobione. Podziel risotto równomiernie między 4 małe miseczki lub talerze i ułóż krewetki równomiernie na risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
11
Dekoruj klinami cytryny, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Piccini Chianti Classico z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn