Cytrynowe ciasta Budyniowe z sosem morelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta cytrynowego puddingu z sosem morelowym. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka, masła, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Potrójne cytrynowe Ciastka Dla Dzieci z kremem cytrynowym, Cytrynowe ciasta Budyniowe dla dwojga, oraz Cytrynowe Ciasta Budyniowe.
Instrukcje
Lekko spryskaj osiem 6-uncjowych ramekinów warzywnym sprayem do gotowania i ułóż je na małej patelni do pieczenia.
W małym rondlu połączyć mleko ze skórką z cytryny i doprowadzić tylko na wolnym ogniu. Przecedzić mleko przez sito do średniej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z 6 łyżkami cukru z umiarkowanie dużą prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, około 5 minut. Na średniej prędkości, ubić w żółtkach, 1 na raz, aż włączone. Za pomocą łyżki wymieszaj mąkę, sok z cytryny i wlane mleko do połączenia.
W dużej misce, używając czystych ubijaczy, ubijaj białka, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż białka będą jędrne i błyszczące. Pracując partiami, delikatnie złóż bezę do ciasta, aż do połączenia.
Łyżka ciasto do przygotowanych ramekins.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Piec przez 30 do 35 minut, lub do małych pęknięć pojawiają się na wierzchu każdego ciasta. Używając szczypiec, przenieś ramekiny do stojaka, aby ostygły.
W robocie kuchennym lub blenderze morele przecier z konfiturami, wodą, sokiem z cytryny i solą, aż będą gładkie.
Uruchom tępy nóż wokół każdego ciasta i odwróć na talerz deserowy. Łyżka sosu morelowego wokół ciasta i służyć.