Cynamonowo-rodzynkowy budyń chlebowy z sosem rumowym
Cynamonowo-rodzynkowy budyń chlebowy z sosem rumowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciężką śmietanę, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cynamonowy budyń chlebowy z sosem żurawinowo-Rodzynkowym, Budyń Chlebowy Cynamonowo-Rodzynkowy, oraz Cynamonowy Rodzynkowy Bajgiel Chlebowy Budyń dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos: na dużej patelni, doprowadzić mleko na wolnym ogniu na średnim ogniu. Ustaw sitko o drobnych oczkach nad miską; umieść miskę w pojemniku z lodowatą wodą.
W dużej misce, ubij żółtka z cukrem, aż będą grube, o 3 protokół. Stopniowo ubijaj w gorącym mleku. Powrót do patelni; gotować na małym ogniu, mieszając, aż lekko zgęstnieje i mieszanina pokrywa tył łyżki, 3 do 10 minut. Przelej do miski, wymieszaj z rumem i wanilią.
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu. Folię należy przycisnąć bezpośrednio na powierzchnię, przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny i do 2 dni.
Zrobić budyń: Rozgrzej piekarnik do 177°; masło 1 1/2-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Umieść naczynie na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
1 Stronę każdej kromki chleba posmarować masłem.
Pokroić chleb na 1-calowe kawałki, przenieść do naczynia do pieczenia i posypać rodzynkami.
W misce ubić jajka, mleko, śmietanę, cukier i wanilię.
Piec, aż końcówka noża włożonego do środka wyjdzie czysta, 45 do 55 minut. Ostudzić przez co najmniej 20 minut.