Cynamonowo-Cukrowe Tarty Figowe
Cynamonowo-cukrowe tarty figowe to Wegetariańskie przepis z 9 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka daktyli, jaj, ekstraktu z wanilanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Brown Sugar-Cinnamon Pop Tarts, Domowy Brązowy Cukier Cynamon Pop-Tarts, oraz Miodowo-imbirowe tarty jabłkowe z cynamonem i cukrem orzechy włoskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło ubić na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie puszyste; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodaj jajko i wanilię, dobrze ubijając.
Połączyć mąkę i kolejne 4 składniki; stopniowo dodawać do mieszaniny masła, ubijając do wymieszania. Uformuj ciasto w kulkę. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4" na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój i dopasuj ciasto do dziewięciu lekko nasmarowanych patelni 3", zachowując resztki ciasta.
Połącz przetwory i pozostałe 4 składniki; dobrze wymieszaj. Łyżka wypełniająca mieszaninę do patelni do tarty.
Rozwałkuj resztki ciasta do grubości 1/8"; pokrój połowę ciasta na paski 1/4".
Pozostałą połowę ciasta kroimy małymi foremkami do ciastek.
Ułóż paski ciasta, fason kratowy, na wierzchu 4 tarty.
Ułożyć wycięcia w kształcie na wierzchołkach pozostałych tart.
Ułożyć tarty na blasze do pieczenia.
Piec w 375 przez 15 minut lub do złotego koloru.
Ostudzić na stojaku z drutu. Delikatnie wyjąć z patelni.
Uwaga: do konfitur figowych użyliśmy braswella.