Cynamonowa Sałatka Żelatynowa

Cynamonowa Sałatka Żelatynowa
Cynamonowa Sałatka żelatynowa może być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 0g tłuszczu i w sumie 163 kalorii. 6 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 5 minut. Ten przepis od Allrecipes wymaga musu jabłkowego, mieszanki malin jell-O®, cukierków cynamonowych i wody. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 9%. Ten wynik można poprawić. Podobne przepisy obejmują Cynamonowa Sałatka Żelatynowa, 7-Warstwowa Sałatka Żelatynowa, oraz Sałatka Żelatynowa Owocowa.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj żelatynę i wrzącą wodę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Dodaj cukierki cynamonowe do rozpuszczenia, a następnie dodaj mus jabłkowy. Schłodź do zastygnięcia, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
CynamonCynamon
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche to elegancki i charakterystyczny wyraz odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców skompensowanych delikatnymi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną świeżą kwasowością i strukturą średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą tostową.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn