Curry Z Łososia
Curry z łososia to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka filetu z łososia, mielonej kurkumy, pomidora i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Spróbuj Czerwone curry z łososia tajskiego, Łosoś Curry Kokosowy, oraz Łosoś-Koper Czerwony Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce, mieszając, aby utworzyć pastę.
Usuń 1/2 mieszanki przyprawy łyżeczki i rezerwy pozostałej mieszaniny. Obie strony łososia natrzeć 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw; przykryć i schłodzić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości i po prostu zaczyna się brązowy.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę lub aż czosnek zacznie brązowieć. Wymieszać z reserved mieszanki przypraw i pomidorów. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 450 przez 10 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z piekarnika; lekko ostudzić. Połamać ryby na kawałki.
Umieść 3/4 szklanki ugotowanego ryżu basmati na każdym z 4 dużych talerzy. Top każdej porcji z około 3/4 szklanki mieszanki pomidorowej i 3 uncji łososia.
W razie potrzeby posypać kolendrą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.