Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy
Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy mogą być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 52g tłuszczu i w sumie 633 kalorii. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegański przepis służy 8 i kosztuje $3.58 za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, orzeszki pinii, średnio gorący sos curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 85%, to danie jest ogromne. Spróbuj Curry Butternut Squash Bisque, Curry Butternut Squash Bisque, oraz Curry Butternut Squash Bisque przez: Jennifer dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść dynię na blasze do pieczenia ściętą stroną do dołu.
Piec squash w rozgrzanym piekarniku, aż skóra poluzuje się z miąższu, około 40 minut.
Rozgrzej oliwę z oliwek w 5-litrowym garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 minut.
Dodaj bulion warzywny, sos curry i jabłka do garnka; gotować na wolnym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Pokrój dynię w 1-calową kostkę; dodaj do garnka. Ponownie zagotuj mieszaninę, przykryj garnek i gotuj, mieszając raz na 15 minut, aż dynia będzie miękka i łatwo się rozpadnie po wymieszaniu, około 2 godzin.
Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj zupę blenderem zanurzeniowym, aż całkowicie się zmiksuje.
Wlej krem kokosowy do zupy; kontynuuj mieszanie, aż będzie kremowy. Każdą porcję posyp prażonymi orzeszkami pinii i kilkoma liśćmi kolendry.