Cukinia Timbales
Cukinia Timbales może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Puree Ziemniaczane Timbales, Tymbale Korzeniowe Selera, oraz Brokuły Timbales z sosem cytrynowym.
Instrukcje
Pokroić chleb na 1/2 cala kawałki. W robocie kuchennym lub blenderze, wir w grube okruchy; powinieneś mieć 2/3 szklanki.
Opłucz cukinię i przyciąć i wyrzucić końce.
Pokroić w grube na 1/8 cala rund.
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać bułkę tartą często aż złoty i chrupiące, o 5 protokół.
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek do patelni i zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej. Wymieszaj cukinię, czosnek, posiekane oregano, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zacznie mięknąć, o 5 protokół. Odkryć i mieszać często, aż cukinia jest rumiane i miękkie po naciśnięciu, 7 do 10 minut dłużej.
Zdjąć z ognia i wymieszać w tosty okruchy, parmezan, i więcej soli i pieprzu do smaku.
Obficie olej sześć do ośmiu ramekin (1/2-do 3/4-cup wielkości) z 1 łyżką oliwy z oliwek. Mieszaninę cukinii równomiernie podzielić między ramekiny i mocno docisnąć.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 5 minut lub do 4 godzin (patrz UWAGI).
Pomidory opłukać i rdzeń; pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż 3 plastry pomidora na każdym z 6 do 8 talerzy sałatkowych lub obiadowych. Rozprowadź nóż wokół wewnętrznej krawędzi ramekinów i odwróć tymbale cukinii na pomidory; jeśli to konieczne, przytrzymaj każdy ramekin i talerz razem i delikatnie wstrząśnij, aby uwolnić. W razie potrzeby dekoruj gałązkami oregano.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku. W razie potrzeby skropić trochę oliwy z oliwek na pomidorach do smaku.