Cukinia Ricotta Frittata

Cukinia Ricotta Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać cukinię Ricotta Frittatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 401 kalorii, 23G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 802 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, ser ricotta, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Cukinia, Mięta I Ricotta Frittata, Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), oraz Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori.

Instrukcje

1
Zrobić mieszaninę jaj: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2
Jajka ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać ricottę i parmezan i ubić do połączenia. Wymieszać z solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, bazylią i tymiankiem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Podsmaż plastry cukinii: 
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
5
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni odpornej na Piecyk Stick-free na średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Gdy olej jest gorący i zaczyna migotać, dodaj plasterki cukinii. Wymieszaj tak, aby plastry cukinii były pokryte odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Gotować, mieszając tylko od czasu do czasu (jeśli wymieszać zbyt dużo cukinia nie zbrązowieje), aż plastry cukinii są lekko rumiane, około 5-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
8
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Niech cukinia ostygnie na patelni przez 30 sekund, a następnie przenieść go do miski z jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wlać mieszaninę jaj na patelnię i gotować: na średnim ogniu, podgrzać patelnię, aż olej na patelni będzie gorący. Na patelni powinno zostać kilka łyżek oleju, jeśli nie, dodaj trochę. Gdy olej jest gorący, wlać mieszaninę jajek i cukinii na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Bez mieszania, niech mieszaniny jaj gotować przez 2 do 3 protokół. Poprowadź szpatułkę wzdłuż krawędzi frittaty, oddzielając ugotowane krawędzie od patelni, gdy jajka gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Nadal gotować przez 3 do 4 minut dłużej, lub do dołu jest złoty kolor, a góra zaczyna się ustawiać. Nadal będzie lekko cieknący w środku.
13
Zakończ pod brojlerem: Ustaw górny stojak 5 cali od elementu grzejnego w piekarniku. Rozgrzej brojlery w piekarniku. Gdy górna część frittata zaczęła ustawiać się na patelni na górze pieca, wyjmij patelnię z pieca i umieść ją w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Trzymaj drzwi piekarnika lekko otwarte, jeśli chcesz i pozwól uchwyt patelni wystawać z piekarnika przez otwarte drzwi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Gotować pod brojlerem, aż top zaczyna się lekko rumiane, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
16
(Alternatywnie, zamiast używać brojlerów, można umieścić płytkę twarzą do dołu na patelni. Odwróć patelnię, aby zwolnić frittata na talerzu. Przesuń frittata z talerza z powrotem na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Niech gotować przez kilka minut więcej, aż dno brązowieje.
18
Pozostaw na patelni przez 2 do 3 minut, aby umożliwić jej ustawienie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
19
Służyć: Przesuń frittata z patelni na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
20
Ostudzić na minutę lub dwie i pokroić w kliny.

Polecane wino: Wino Musujące

Frittatę można łączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Laurent-Perrier Brut (Split) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier Brut (Split)
Laurent-Perrier Brut (Split)
Flagowy produkt Laurent-Perrier, który uosabia styl domu: cudownie świeży i łatwy do picia. Mieszanka składa się z ponad 55 różnych KRUS (ze średnią ocen 94%). Po starzeniu przez ponad trzy lata dodaje się " Liqueur d 'Expedition", a szampan dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy. Rezultatem jest delikatny, ale złożony nos, z nutami owoców cytrusowych i dobrze zrównoważonym podniebieniem. Doskonały jako aperitif, świetnie komponuje się również z jedzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Magazyn