Cukinia Ricotta Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać cukinię Ricotta Frittatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 401 kalorii, 23G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 802 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, ser ricotta, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Cukinia, Mięta I Ricotta Frittata, Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), oraz Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori.
Instrukcje
Jajka ubić w średniej misce.
Dodać ricottę i parmezan i ubić do połączenia. Wymieszać z solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, bazylią i tymiankiem. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni odpornej na Piecyk Stick-free na średniej wysokości.
Gdy olej jest gorący i zaczyna migotać, dodaj plasterki cukinii. Wymieszaj tak, aby plastry cukinii były pokryte odrobiną oleju.
Gotować, mieszając tylko od czasu do czasu (jeśli wymieszać zbyt dużo cukinia nie zbrązowieje), aż plastry cukinii są lekko rumiane, około 5-6 minut.
Niech cukinia ostygnie na patelni przez 30 sekund, a następnie przenieść go do miski z jajkami.
Wlać mieszaninę jaj na patelnię i gotować: na średnim ogniu, podgrzać patelnię, aż olej na patelni będzie gorący. Na patelni powinno zostać kilka łyżek oleju, jeśli nie, dodaj trochę. Gdy olej jest gorący, wlać mieszaninę jajek i cukinii na patelnię.
Bez mieszania, niech mieszaniny jaj gotować przez 2 do 3 protokół. Poprowadź szpatułkę wzdłuż krawędzi frittaty, oddzielając ugotowane krawędzie od patelni, gdy jajka gotują.
Nadal gotować przez 3 do 4 minut dłużej, lub do dołu jest złoty kolor, a góra zaczyna się ustawiać. Nadal będzie lekko cieknący w środku.
Zakończ pod brojlerem: Ustaw górny stojak 5 cali od elementu grzejnego w piekarniku. Rozgrzej brojlery w piekarniku. Gdy górna część frittata zaczęła ustawiać się na patelni na górze pieca, wyjmij patelnię z pieca i umieść ją w piekarniku.
Trzymaj drzwi piekarnika lekko otwarte, jeśli chcesz i pozwól uchwyt patelni wystawać z piekarnika przez otwarte drzwi.
Gotować pod brojlerem, aż top zaczyna się lekko rumiane, o 2 protokół.
(Alternatywnie, zamiast używać brojlerów, można umieścić płytkę twarzą do dołu na patelni. Odwróć patelnię, aby zwolnić frittata na talerzu. Przesuń frittata z talerza z powrotem na patelnię.
Niech gotować przez kilka minut więcej, aż dno brązowieje.
Pozostaw na patelni przez 2 do 3 minut, aby umożliwić jej ustawienie.)
Służyć: Przesuń frittata z patelni na talerzu.
Ostudzić na minutę lub dwie i pokroić w kliny.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittatę można łączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Laurent-Perrier Brut (Split) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier Brut (Split)]()
Laurent-Perrier Brut (Split)
Flagowy produkt Laurent-Perrier, który uosabia styl domu: cudownie świeży i łatwy do picia. Mieszanka składa się z ponad 55 różnych KRUS (ze średnią ocen 94%). Po starzeniu przez ponad trzy lata dodaje się " Liqueur d 'Expedition", a szampan dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy. Rezultatem jest delikatny, ale złożony nos, z nutami owoców cytrusowych i dobrze zrównoważonym podniebieniem. Doskonały jako aperitif, świetnie komponuje się również z jedzeniem.