Crostata Jabłkowa
Crostata jabłkowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 3068 kalorii, 35g białka, oraz 156 g tłuszczu. Na 7,43 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś żółtko, mąkę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crostata Jabłkowa, Crostata Jabłkowa, oraz Crostata Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mikserze z przystawką do łopatek wymieszać 8 łyżek masła, mąki, soli i 2 łyżki cukru do uzyskania piasku. W osobnej misce zmiksuj żółtko z creme fraiche.
Dodać zmiksowane żółtko i creme fraiche do mieszaniny mąki i wymieszać, aż ledwo połączone. Uformuj się w dysk i ochłoń. W międzyczasie wrzucić pokrojone jabłka z 1/2 szklanki cukru i cynamonu.
Rozwałkować ciasto do 1/8-cala grubości na powierzchni mąki i wyciąć 8-calowe dyski lub 1 duży okrągły dysk i umieścić na pergaminie wyłożonej blachy pan.
Umieść jabłka na środku ciasta, pozostawiając 2-calową klapkę ciasta wokół krawędzi. Złóż klapkę na jabłka, tworząc rustykalną, nierówną krawędź wokół crostady. (Jabłka nie powinny być całkowicie pokryte ciastem.) Kropka z pozostałymi 2 łyżkami masła.
Umyć krawędź śmietaną i posypać pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 przez 25 do 35 minut, aż światło złoty kolor i jabłka będą miękkie.